Święto Organizacji Pozarządowych i Inicjatyw Obywatelskich Miasta Krakowa 2015

Szanowni Państwo,

Urząd Miasta Krakowa wraz z Fundacją Gospodarki i Administracji Publicznej zapraszają do wzięcia udziału w Święcie Organizacji Pozarządowych i inicjatyw Obywatelskich Miasta Krakowa.

W ramach Święta planowane są następujące wydarzenia:

* 18 kwietnia 2015 r. - Dzień Otwarty Organizacji Pozarządowych, podczas którego organizacje pozarządowe będą miały możliwość zaprezentowania swojej codziennej działalności we własnej siedzibie lub w miejscach, w których skupia się ich praca.

** 25 kwietnia 2015 r. – Targi Organizacji Pozarządowych na Małym Rynku w Krakowie.

Działania będą koncentrowały się na prezentacji 65 organizacji pozarządowych działających w Krakowie. Płyta Małego Rynku zostanie podzielona na dwie strefy: namiotową oraz animacyjną, w której znajdzie się scena. To doskonałe miejsce, w którym odbędą się występy artystyczne, pokazy, konkursy, zajęcia z rękodzieła, gry i zabawy dla dzieci i wiele innych atrakcji.

Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółowymi harmonogramami:

Harmonogram Dnia Otwartego Organizacji Pozarządowych

Harmonogram występów na scenie podczas Targów Organizacji Pozarządowych

Podział namiotów podczas Targów Organizacji Pozarządowych

Wydarzenie ma charakter otwarty.

Pytania dotyczące Święta NGO prosimy kierować na e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. .

Informacji o Święcie Organizacji Pozarządowych i Inicjatyw Obywatelskich Miasta Krakowa udzielają także:

Agnieszka Silenko, 12 293 57 31,  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Alicja Marszałek, 12 423 76 05 wew. 20,  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Łukasz Bajak, 12 423 76 05 wew. 24,  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szanowni Państwo,

Urząd Miasta Krakowa wraz z Fundacją Gospodarki i Administracji Publicznej zapraszają  organizacje pozarządowe z Krakowa do wzięcia udziału w Święcie Organizacji Pozarządowych i inicjatyw Obywatelskich Miasta Krakowa.

W ramach Święta w Krakowie  planowane są następujące wydarzenia:

* 18 kwietnia 2015 r. - Dzień Otwarty Organizacji Pozarządowych daje organizacjom możliwość zaprezentowania swojej codziennej działalności we własnej siedzibie lub w miejscach, w których skupia się ich praca. Organizacje te swoją aktywność będą mogły pokazać na większą skalę, a przez to zyskają szansę na pozyskanie nowych partnerów, sponsorów, wolontariuszy i beneficjentów.

Działania będą koncentrowały się tu na prezentacji organizacji pozarządowych działających w Krakowie. Płyta Małego Rynku zostanie podzielona na dwie strefy: namiotową oraz animacyjną, w której znajdzie się scena. Jest to miejsce przeznaczone na występy artystyczne, targi, pokazy, konkursy, zajęcia z rękodzieła, gry i zabawy dla dzieci, warsztaty aktywizujące mieszkańców, itp.

Zaplanowane przedsięwzięcia mają na celu nie tylko promocję i informację, ale przede wszystkim wygenerowanie pozytywnej energii pomiędzy organizacjami pozarządowymi, mieszkańcami i samym Miastem Kraków.

W celu zgłoszenia organizacji do udziału w Święcie Organizacji Pozarządowych i Inicjatyw Obywatelskich Miasta Krakowa zapraszamy do uzupełnienia formularza zgłoszeniowego: https://docs.google.com/forms/d/1QBhhuvSbw_z3-A1dLwcRpLtptozsH45YJz_-VKwAIaE/viewform. Istnieje również możliwość wypełnienia formularza osobiście w siedzibie Fundacji Gospodarki i Administracji Publicznej lub przesłania go mailem.

Pytania dot. Święta NGO prosimy kierować na e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zgłoszenia będą przyjmowane do dnia 16 marca 2015 r.

Agnieszka Silenko, 12 293 57 31, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Alicja Marszałek, 12 423 76 05 wew. 20, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Łukasz Bajak, 12 423 76 05 wew. 24, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.